Előfizetői tartalom

Teljesen lemondtak a feltörekvő piacokról a befektetők

Portfolio
Nem hozott pozitív meglepetést az elmúlt hét a feltörekvő piaci tőkemozgásokat illetően, a fejlődő országokban befektető alapokból összességében 2.4 milliárd dollár áramlott ki a hét során. Érdekes módon ugyanakkor a globális alapok enyhén pozitív értékesítéseket könyvelhettek el, de a hosszabb távú összkép minden kategóriában negatív, és az év eleje óta közel annyi tőke áramlott ki az alapokból, mint amennyi 2007 beáramlott.

A globális tőkepiaci hangulatnak megfelelően alakultak a feltörekvő piacokon az elmúlt heti tőkemozgások, a befektetők a rendkívül bizonytalan helyzetben tovább folytatták tőkéjük kimenekítését a fejlődő piacokon befektető alapokból. A múlt szerdán lezárult hét nap során a összesen 2.4 milliárd dollárt vontak ki ezekből a termékekből, 100 millió dollárral többet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés