Előfizetői tartalom

Urbán: ha egyszer a válság véget ér

Portfolio
Kevésbé vonzóvá teszi svájci frank hiteleit az euró alapúval szemben az OTP Bank - nyilatkozta Urbán László, CFO a Dow Jones hírügynökségnek. A szakember elmondta, hogy nem kell drámai változásokra számítani, ugyanakkor a magyar bankok csökkentik az adott ingatlanra adott maximális hitelek mértékét, emelik a kamatlábakat, s sokkal szigorúbban veszik, hogy az ügyfelek jövedelme elég legyen arra, hogy elviseljen további 10%-os forintgyengülést.

Urbán szerint a cél az, hogy a lakossági hitelállomány bővülése 20%-ról 10%-ra csökkenjen. A szakember elmondta, hogy az anyabanknak és a leányvállalatoknak a hitelezésnél jobban kell koncentrálni a betétgyűjtésre. Az OTP Banknál időközben döntés született arról, hogy nem adják el a szlovák és szerb leányokat, mivel jelenleg nem lehet indokolható áron eladni eszközöket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés