Előfizetői tartalom

Patthelyzet Argentínában, hova tovább?

Portfolio
Argentínában ma szavaznak az előző héten bejelentett nyugdíjrendszer államosítási javaslatáról, amivel a fizetőképességi gondokkal küszködő költségvetésnek adhatnának mozgásteret. A javaslatot több koalíciós tag is hevesen bírálta, a bizonytalan környezetben pedig egy hét alatt 30 százalékot esett az argentín tőzsdeindex. A politikai elemzők szerint patthelyzetbe került a kormányzó koalíció, mivel bármi lesz is a végeredménye a mai szavazásnak az a befektetők bizalmának az elvesztésével jár, ami akár egy újabb államcsődhöz is vezethet 2001 után.

Erős hozamemelkedést hozott a Cristina Fernandez de Kirchner argentín elnöknő elzőző héten bejelentette javaslata, miszerint államosítani kívánnak 10 nyugdíjalapot is, annak érdekében, hogy egyrészt a költségvetés hiányát finanszírozhassák, másrészt a világgazdaság csökkenése miatt lassuló gazdasági növekedésnek támaszt adhassanak - írja a Bloomberg. Javier Salvucci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés