Előfizetői tartalom

Relatíve szerencsések vagyunk - Interjú Gyuris Dániellel (FHB)

A lehetőségekhez képest viszonylag szerencsésen érintette az FHB-t az elmúlt hetekben fokozódó válság - nyilatkozta Gyuris Dániel, az FHB vezérigazgatója. A szakember a Portfolio.hu-nak elmondta, hogy hiteleik többsége forintban denominált, s mind forrás, mind eszközszerkezetük hosszú futamidejű. A bank kimarad a rövid betétekért folytatott elkeseredett harcból, s más utakon igyekszik ügyfelet szerezni.

Hogyan érinteti az FHB-t a jelenlegi válság? Tud-e forrást bevonni? Számít-e valamit, hogy a jelzáloglevél ECB repoképes? Gyuris Dániel: A nagy banki átlaghoz képest szerencsésebbek vagyunk, hiszen mind forrás, mind betétoldalunk hosszú lejáratú, ráadásul hiteleink többsége forintban denominált. Pillanatnyilag mi sem tudunk a piacra menni új jelzáloglevéllel, de amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés