Előfizetői tartalom

"A tömeges elbocsátások után jöhet a kiszervezési hullám"

Portfolio
A tőzsdei bevezetésektől és a nagy hitelből végrehajtott kivásárlásoktól jó időre elbúcsúzhatunk, de ez nem jelenti azt, hogy a fúziós és vállalatfelvásárlási (M&A) ügyletek teljesen eltűnnek majd a következő években. Préda István, a Magánbankár Partners tanácsadó társaság vezérigazgatója arra számít, hogy a közepes méretű tranzakciók a kockázati tőke társaságok lépéskényszere, illetve a szakmai befektetők aktivizálódása miatt akár sokasodhatnak is. A Portfolio.hu által készített interjúból kiderül, hogy a jelenleg tomboló elbocsátási hullám után várhatóan sokasodni kezdenek majd a kiszervezési tranzakciók is, amik szintén piacot jelenthetnek a tanácsadóknak. A Magánbankár egyelőre nem érzi a japán befektetők erősödő vásárlási szándékát.

Portfolio.hu: Hogyan látja a fúziós és vállalatfelvásárlási (M&A) piacot egy olyan helyzetben, ahol a tranzakciók hiteloldali finanszírozása gyakorlatilag megszűnt, a potenciális vevők szinte teljes egészében eltűntek, és az eladók nem barátkoztak meg a drasztikusan alacsonyabb árszintekkel? Préda István: Mindenképpen különbséget kell tenni a tranzakciók között, mert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés