Előfizetői tartalom

Mekkora a baj Magyarországon? - Interjú Surányi Györggyel

Munkahelyek tízezreinek a megszűnése jelenti a legnagyobb veszélyt a mostani válságban Magyarországon - véli Surányi György, a CIB Bank elnöke. Az Intesa SanPaolo regionális vezetője jónak tartaná, ha az elemzők kicsit mélyebbre ásnának, s valóban megnéznék, milyen állapotban van a magyar gazdaság. A szakember szerint ha a bankoknak nem sikerül visszatérnie a normális kerékvágásba, ha a bankok nem tudják hitellel ellátni a hitelképes vállalkozásokat, akkor mindez erőteljesen visszahat a pénzügyi szektorra az eszközök minőségének romlásán, a pénzügyi szektor profitabilitásának mérséklődésén keresztül. Surányi Györggyel az IMF csomagról, a válságkezelési lehetőségekről beszélgettünk, s választ kerestünk arra a kérdésre, hogy valójában mekkora a baj.

Pénzügyi válság közelről. Portfolio.hu: Ön már látott pénzügyi válságot közelről. Elképzelhető, hogy a mostani válság lesz akkora, mint az 1997-es volt Ázsiában, vagy az 1992-es bankválság Svédországban? Surányi György: Nagyon nehéz jóslásokba bocsátkozni, mert senki sem láthat a jövőbe. A válság karaktere más, mint az 1992-es svéd, vagy az 1997-98-as ázsiai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés