Előfizetői tartalom

OTP: állami mentőcsomag, felvásárlás, Ukrajna, 2009 - Mi várható?

Portfolio
Nem tudja nyugodt szívvel javasolni az OTP menedzsmentje a részvényeseknek a jelenlegi banksegítő csomag elfogadását, mivel az nem partnerként kezeli az OTP-t, hanem angolszász mintára úgy bánik vele, mintha bajban lenne, miközben több mint egy évet el tud működni mindenféle forrásbevonás nélkül brutális pufferrel. A csomagnak annak kellene lennie a céljának, hogy pótlólagos forrást biztosítson a magyar gazdságnak. Az OTP bízik abban, hogy nem ezt a tervezetet fogadják el. Urbán beszélt Ukrajnáról, a lehetséges felvásárlásról. 2009-ben az alapszcenárióban is képes az arra az OTP, hogy negyedévenként megcsinálja az 50 milliárdos profitot.

Kapcsolódó cikkünk2008.11.14 06:59 Savanyú a brutális OTP profitIrdatlan méretű pufferünk van A likviditással kapcsolatban Urbán László elmondta, hogy szeptember 30-én 774 millió euró többletlikviditással rendelkezik, ez az állampapír repozási lehetőséggel 1.5 milliárd euróra emelkedik. A jelzáloglevelek repoképessége 1.4 milliárd euróval növeli a forrásbevonás. Ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés