Előfizetői tartalom

"Magyarország sajnos a legkerülendőbbek listáján van" - Interjú egy igazi befektetési guruval

Portfolio
A hitelezés eltűnésével a kockázati tőke iparág a tetszhalál állapotába került, a Dealogic adatai szerint az idei évben a tranzakciók volumene 658.9 milliárd dollárról 71%-kal 188 milliárd dollárra zuhant vissza, mely 2003 óta nem látott mélypont. Ebből az apropóból a Portfolio.hu Craig Butcherrel, régiónk egyik leginkább meghatározónak mondható kockázati tőke társaságának, a Mid Europa Partners-nek szenior partnerével beszélgetett. Interjúnkból kiderül, hogy a válság soron következő fázisa az értékeltségi szintek összezuhanása lehet, hogy 3-6 hónapon belül a tisztán készpénzes tranzakciókkal elkezdhet újjáéledni a piac, hogy a kockázati tőkések most a meglévő portfóliócégeik üzletmenetével foglalkoznak a legtöbbet, illetve hogy Magyarország sajnos a legkerülendőbbek listáján van jelenleg az iparág szemében.

Jöhetnek az "all-cash" tranzakciók. Portfolio.hu: Mik azok a tényezők, melyek leginkább megváltoztak a kockázati tőke iparágban a jelenlegi gazdasági és pénzügyi válság határa? Hogyan alakultak át a jövővel kapcsolatos várakozásai? Craig Butcher: Hát igen, az élet nem egyszerű mostanában. 2006-ban és 2007-ben még értünk versengtek a bankok, egyre nagyobb összegeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés