Előfizetői tartalom

Az Erste megcsinálta, az OTP-nek fájna, de jó lenne

Megszületett a forrásbevonást elősegítő megállapodás az Erste Bank és az osztrák állam között. A megállapodás keretében a bank 6 milliárd euro állami garanciával támogatott kötvényt bocsáthat ki maximum 5 év futamidővel. Az OTP esetében még mindig nincs semmi, de az már előre látszik, nem lesz ilyen könnyű dolga, mint osztrák versenytársának.

Az Erste sztori. A megállapodás keretében az Erste Bank 6 milliárd euro állami garanciával támogatott kötvényt bocsáthat ki maximum 5 év futamidővel. Az állami garanciáért cserébe az Erste 50 bázispontot fizet a 2007 január és 2008 augusztus közötti CDS spread felett, ami összességében 90 bázispontot jelent.(Ez azt jelenti, hogy a 6 milliárd euros garancia 54 millió eurójába...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés