Előfizetői tartalom

Útba esik jövet-menet (interjú)

Annak ellenére, hogy a magyar takarékszövetkezeti szektor rendkívül jól áll betétekkel, a mostani hitelszűkében sem esnek át a ló másik oldalára, s nem kezdenek el agresszívan hitelezni. Csicsáky Péter, a Takarékbank vezérigazgató szerint a bank határozott célja az egységes Takarékpont rendszerbővítés. A szakember szerint a takarékszövetkezeteknél továbbra is biztonságban van a pénzünk.

Betétben az erő. P.: Az elmúlt időszakban mindig volt forrás a takarékszövetkezeteknél, de az utolsó két hónap elég húzósra sikerült a banki betétgyűjtő kampányok terén. Hogyan sikerült átvészelni ezt a hatalmas sokkterhelést a takarékszövetkezeteknek? Csicsáky Péter: A magyar takarékszövetkezeti rendszer decentralizált, ebből fakadóan nincs napi kimutatásunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés