Előfizetői tartalom

Megfutamodnak a gazdagok a bukások miatt

Portfolio
Évek óta zúgolódnak az amerikai és európai politikusok az állami befektetési alapok miatt, a részvényvásárlásaik miatt ugyanis féltették a stratégiailag fontos szektoraik "függetlenségét". A viták az utóbbi hónapokban felerősödő válság miatt alábbhagytak, hiszen nem egy esetben fordult elő, hogy éppen ezek az alapok nyújtottak segítő kezet. A jövőben viszont változásokra számíthatunk, mivel a kockázatkerülés fogja meghatározni az alapok befektetési stratégiáját, amit a válság lecsengése és az olajár újabb emelkedése fordíthat csak meg.

Néhány hónappal ezelőtt még nagy volt a felháborodás az amerikai és európai politikusok körében az állami befektetési alapokkal (sovereign wealth fund, SWF) kapcsolatban, hiszen aggódva figyelték a hatalmas vagyonokat kezelő alapok bevásárlásait. A kirohanások viszont alábbhagytak a válság elmélyülésével összhangban, hiszen nem egy esetben éppen ezek a szereplők tudták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés