Előfizetői tartalom

A csillagokat ígérték, de csak veszteséget hoztak

Portfolio
Nagyon sok állami nyugdíjalap felelőtlenül mozdult el a múlt évben egy speciális befektetési stratégia felé, ami több milliárd dolláros veszteségeket hozott. Az alapok többsége arra számított, hogy a hagyományos befektetésekkel összehasonlítva sokkal jobban fog szerepelni a stratégia, azonban a kockázatok nem megfelelően felmérése miatt a legtöbben megégették magukat. Pontosan emiatt a szakértők nem számítanak sok jóra a következő hónapokban, a bizonytalan környezet fennmaradásával pedig még sokat kell várnunk a negatív trend megváltozására.

Több vezető állami nyugdíjalap is nagyot bukott a portable alphának nevezett stratégián, ami az előzetes várakozásokhoz képest nagy csalódást okozott a pénzpiaci válságban. Az alapkezelők kudarca azért is kétségbeejtő, mivel többségük hitt abban, hogy 2008 legnépszerűbb és legnagyobb hasznot hozó stratégiája lehet a portable alpha - írja a Financial Times. "Az emberek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés