Előfizetői tartalom

Túlzottan megijedtek a befektetők

Portfolio
A fedezeti alapokat érő tőkekivonási hullám az elmúlt egy év tapasztalatai alapján jogos lehetne, azonban hosszabb távon az alapok majdnem 9 százalékos hozamot értek el éves szinten, ami megkérdőjelezi a mostani reakciókat. A tömeges visszaváltások éppen ezért inkább a kockázati étvágy drasztikus visszaesésének, a likviditáshiánynak, valamint a szektor megroggyant hírnevének köszönhető. Egyelőre senki sem tudja, hogy a szektor történetének legnagyobb válsága hogyan végződik, azonban a kilátások nem túl rózsásak.

A fedezeti alapok átlagos vesztesége 2008-ban a Credit Suisse Tremont Hedge Index alapján 19.07 százalék volt, azonban ha stratégiákra szétbontva vizsgáljuk az adatokat, akkor egyes alapoknál éves szinten pozitív hozamokat láthattunk. Nem meglepő módon a legjobban a menedzselt futures és short-stratégia szerepelt, rendre 18.33 és 14.87 százalékos hozammal, ami a múlt esztendő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés