Előfizetői tartalom

Csak a biztonságra játszanak Amerikában

Portfolio
Közel megduplázták befektetéseiket az amerikai intézményi ügyfelek a pénzpiaci alapokban, a világ legnagyobb kötvényalapkezelője mégis lát lehetőséget a szegmensben újabb termék kibocsátására. A tőkebeáramlás viszont nem egyformán érintett minden alapot, hiszen a vállalati értékpapírokba fektető pénzpiaci alapok a hitelválság kapcsán komoly problémákkal szembesültek.

További lehetőségeket lát még a pénzpiaci alapok piacán a világ legnagyobb kötvényalapját is kezelő Pacific Investment Management Co. (Pimco), így két új alapot is útjára indít, annak ellenére, hogy 2008 végén az alapokba soha nem látott nagyságú tőke áramlott, ahogyan a befektetők leépítették kockázatos pozícióikat és biztonságosabb célpontot kerestek befektetéseiknek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés