Előfizetői tartalom

Nyereséges lehet idén az OTP román leánya

Portfolio
A romániai bankszektorban az OTP Bank Romania portfólióminősége az átlagosnál jobb, de az ágazat átlaga romlik, a pénzintézet az idén megtartja nyereségességét és emeli szolgáltatásainak színvonalát - mondta az MTI-nek Diósi László vezérigazgató. A hírügynökség beszámolója szerint négy évvel ezelőtt, amikor Diósi itt kezdett dolgozni, Romániában elképesztően jó volt a hitelminőség, rendkívül alacsony volt a céltartalékképzés szintje, az ügyfelek megbízhatóan fizettek. Az elmúlt években azonban romlani kezdett a helyzet, tavaly romlott a bankszektori hitelállomány minősége. Ezért az OTP Bank Romaniának is számítania kell nehézségekre - mondta Diósi, emlékeztetve ugyanakkor arra, hogy tavaly a harmadik negyedévben már profitot produkált a vállalat.

Az MTI szerint a bank tisztában van azzal, hogy a hitelportfóliók tovább fognak romlani, fölkészült arra is, hogy segítse az adósokat. Eddig minden évben körülbelül 60-80 százalékkal bővült a pénzintézet bevétele, de most, mivel kisebb lesz a hitelezés mértéke, legfeljebb 10-20 százalékos lesz a növekedés. Két lehetőség kínálkozik egy bank számára: vagy a minőség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés