Előfizetői tartalom

Gigászi vagyonkezelő jön létre Franciaországban

Portfolio
A világ tíz legnagyobb vagyonkezelője közé kerülhet a második és a harmadik legnagyobb francia bank, a Crédit Agricole és a Société Générale hamarosan elinduló közös vállalata. A bankok a költségek csökkenésén keresztül a nyereségesség megtartását várják az üzlettől, amely egyébként nem az első közös vállalkozásuk. A bankok teljes fúziója ugyanakkor feltehetően nem lehetséges.

Vagyonkezelési tevékenysége jelentős részét közös vállalatban egyesítené a Crédit Agricole és a Société Générale, a Wall Street Journal európai kiadásának értesülése szerint a francia bankok mintegy 700 milliárd eurónyi kezelt vagyonnal indítanák útjára a céget. A lap információi szerint a vállalkozásban a Crédit Agricole 70, míg a SocGen 30 százalékos tulajdonrésszel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés