Előfizetői tartalom

Mégiscsak Soros Györgynek lesz igaza

Portfolio
A Morgan Stanley egyik szakértője szerint 2009-ben sem állhat talpra a fedezeti alapszektor, az év végére pedig nem elképzelhetetlen, hogy a kezelt vagyon 900 milliárd dollárra essen vissza. Tavaly nyáron még 2,000 milliárd dollár hevert az alapokban, azonban a vagyonos ügyfelek tőkekivonásai és a veszteségek elvették a szektor vagyonának a harmadát. A jóslat valóra válása pedig a magyar származású Soros Györgynek adhat igazat, aki már tavaly megjövendölte a fedezeti alapok tragédiáját.

A fedezeti alapszektor övező borús fellegek koránt sem oszlanak el 2009-ben, és az is megeshet, hogy az év végére a speciális alapokban kezelt vagyon a bűvös 1,000 milliárd dolláros szint alá esik - nyilatkozta a Reutersnek a Morgan Stanley egyik elemzője. Huw van Steenis szerint a fedezeti alapok továbbra sem lesznek a befektetők kedvencei, a történelmi 2008-as vagyoncsökkenést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés