Előfizetői tartalom

Darwin nem beszélt hiába, csak a legerősebb maradhat talpon

Portfolio
A válság a globális vagyonkezelési szektort is alaposan átalakította, 2009-ben pedig az elemzők szerint a szektorban a konszolidáció felgyorsulhat, miközben több szereplő is végleg eltűnhet a palettáról. A túlélési kényszer miatti felvásárlások és összeolvadások úgy tűnik készpénz hiányában is finanszírozhatók, elég csak a részvénycserére gondolnunk. A szakértők szerint pedig egyes alternatív szereplők, mint a fedezeti alapok is tradicionális vagyonkezelői üzletágak vásárlására fanyalodhatnak, mert ez reményt adhat a túlélésre.

A múlt évben a globális vagyonkezelési szektort a befektetők tőkekivonásai, és a piacok összeomlása a tönk szélére sodorta, a gyökeresen megváltozott környezetben pedig csak a legalkalmasabbak maradhatnak életben - írja a Financial Times. "Egyedülálló lesz 2009, hiszen a fúziók és összeolvadások soha nem látott szintekre fognak felszökni, ahogy egyre több piaci szereplő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés