Előfizetői tartalom

Rengeteg kockázati tőke társaság csődölhet be

Portfolio
A hitelből történő kivásárlásokra (LBO) szakosodott kockázati tőke cégek 20-40%-a szinte biztosan eltűnik majd az előttünk álló években, mivel a megváltozott gazdasági környezet miatt az iparág extrém kihívásokkal lesz kénytelen szembesülni - állítja a Boston Consulting Group (BCG) és az IESE Business School decemberben megjelent közös tanulmánya. A két intézet szakértői szerint a nyertesek azok lesznek, akik az olcsó finanszírozás és az értékeltségi szintek emelkedése helyett eddig is a működési értékteremtésre alapozták hozamaikat. Ezek a szereplők viszont most az olcsó eszközárak mellett igen hosszú távra biztosíthatják maguknak a sikeres befektetéseket. A tapasztaltok szerint a gazdasági krízisek idején a legjobb kockázati tőke alapok igen magas megtérülést biztosíthatnak.

Nagyot fordult a világ. A világgazdasági környezet szokatlanul kedvező alakulásának köszönhetően 2003 és 2007 között a világ hitelből történő kivásárlásokra (LBO-kra) szakosodott kockázati tőke alapjai ámulatba ejtő hozamokat értek el, melynek alapvetően négy fő közvetlen oka volt: Hatalmas összegű olcsó hitel rendelkezésre állása. Emelkedő profitabilitás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés