Előfizetői tartalom

Ugrásra készen toporognak a befektetők

Portfolio
A 2008 őszén kialakult vérengzés az európai befektetési alap szektorban úgy látszik már a múlté, a legfrissebb adatok szerint ugyanis már enyhe tőkebeáramlást láthattunk az utolsó negyedévében. A szakértők szerint az alacsony kamatkörnyezetnek hála az év folyamán újra visszatérhet a befektetők vásárlási láza. Ezt erősíti meg az is, hogy a kockázatvállalási hajlandóság jelenleg túlzottan alacsony szinten található, az ügyfelek pedig egy idő után már nem érik majd be a betéti kamatokkal.

Az európai befektetési alapszektor a 18 hónapos átok után kezd a halottaiból feléledni, mivel az értékesítési adatok végre tőkebeáramlásról tanúskodtak 2008 novemberében. A Lipper FMI adatai szerint, halovány 10 milliárd eurónyi friss tőke érkezett az európai alapokhoz, miközben 2008 szeptemberében és novemberében összesen 278 milliárd euró értékű befektetési jegyet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés