Előfizetői tartalom

Visszafogott OTP profit várható

Portfolio
Péntek hajnalban publikálja 2008 évi negyedik negyedéves eredményét az OTP Bank. A legnagyobb magyar kereskedelmi bank 4. negyedéves (pro forma) eredménye a megkérdezett 11 elemző szerint 40 milliárd forint lesz, amely 24%-kal marad el a bázisidőszaki értéktől. Ez lesz az első olyan OTP jelentés, ahol a válság már kézzelfogható lesz, ugyanakkor nem gondoljuk, hogy teljes mértékben kiteljesedik. A rendkívüli tételeket is tartalmazó nettó eredményben hatalmas a szórás, van aki az ukrán goodwill részleges leírása miatt veszteséget vár. Konszenzusunk folyamatosan bővül.

Amire a piac és mi is figyelni fogunk a pénteki gyorsjelentés kapcsán az már nem a hagyományos, eddig megszokott, profitbővülés - hitelállománybővülés- külföldi bankok integrálása hármas, hanem a kellemetlenebb finanszírozás- portfólióminőség - goodwill leírás trió.Míg 1 évvel ezelőtt az volt a fő kérdés, hogy a magyar üzlet fenntartása, profitabilitásának megtartása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés