FONTOS Helikopterbalesetben meghalt az iráni elnök
 
Előfizetői tartalom

Veszteség a KBC-nél - elfogyott az eredmény itthon is

Portfolio
2484 millió eurós veszteséggel zárta a 2008-as évet a KBC. Ha rendkívüli leírásoktól tisztítjuk a képet, akkor az éves eredmény 2270 millió euro lett. Az éves veszteség a 4. negyedéves leírások miatt keletkezett. Az év utolós periódusában 2,6 milliárd euró lett a belga bank (és biztosító) vesztsége. A pénzintézet a 4. negyedévben 1,7 milliárd eurós mínusz szedett össze a strukturált hitelportfólión. A KBC már korábban bejelentette a leírásokat, így az eredmény nem okozott meglepetést.

A gyorsjelentés egyik negatívuma, hogy a kelet-európai kockázati költségek a korábban előre jelzett 50-60 bázispont helyett 73 bázispontra nőttek. Mint ismeretes az Erste is a vártnál magasabb kockázati költséget érzékelt 2008 év végén. A masszív állami tőkeinjekción túlesett belga pénzintézet gyorsjelentésében kiemelte, hogy akár recessziós időkben is jól pozícionált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés