Előfizetői tartalom

Volt profit az OTP-nél - segít-e a meggyötört óriásnak a gyorsjelentés?

Ma publikálta 4. negyedéves eredményét az OTP Bank. A legnagyobb magyar hitelintézet adózott eredménye 1,7 milliárd forint lett, főleg az ukrán és szerb leánybank goodwilljének részleges 34,8 milliárdos leírása miatt. A rendkívüli tételektől tisztított profit 45,2 milliárd forintra rúg, amely a nettó kamatbevételhez hasonlóan érezhetően meghaladja az elemzői várakozásokat. Az éves nettó, rendkívüli tételektől tisztított profit 219 milliárd forintos értéke nagyjából egy szinten van a menedzsment tervekkel (nem tisztítva, a Garancia 3. negyedéves eladása miatt 303 milliárd forint lett a 2008-as profit), ugyanakkor ne higgyük, hogy ez az eredmény akárkit is elkápráztat.

A számszerűleg jó eredmény mögött már a 4. negyedévben is jelentkeztek olyan feszültségek, amelyek arra kényszerítik az elemzőket, hogy ne legyenek lenyűgözve. Az OTP gyorsjelentéséből lehetne írni egy pozitív hangvételű értékelést is (ha nem lenne banki krízis könnyen meg is tennénk), azonban ne legyenek kétségeink, a külföldi elemzők darabjaira cincálják szét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés