Előfizetői tartalom

45%-os leárazás után mi alapján fektessünk be? Orbán Krisztián interjú

Portfolio
Válságkörnyezetben a befektetők számára a legnagyobb fejfájást talán az árazási kérdések okozzák. A "mennyit ér" kérdés relativizálódása kézzel fogható és percről percre változik. A tisztán mutatószám alapú értékelésekkel szemben előtérbe került a cash flow és a helyettesítési érték vizsgálata - véli Orbán Krisztián, az Oriens IM ügyvezető partnere. Orbán Krisztián április 15-én, a Private Equity és Corporate Finance konferencián megtartandó prezentációját megelőzően beszélgettünk árazási kérdésekről.

Milyen mértékben csökkentek az árazási szintek a régiónkban az elmúlt másfél évben? Éppen most folytatjuk az ezzel kapcsolatos elemzésünket, de az már most is jól látható, hogy óriási esésnek vagyunk szemtanúi; a közép-európai tőzsdéken az egy éves előretekintő átlagos P/E szintek 40-45% körüli mértékben zuhantak a nevezett időtávon... A befektetők által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés