Előfizetői tartalom

Nem kedvelik a régiónkat a befektetők

Portfolio
Átmeneti pihenőkkel egy több hete tartó bikapiacnak vagyunk a szemtanúi, ennek tudatában nem lehetne meglepő, hogy rekord nagyságú, 2.3 milliárd dollárnyi friss tőke áramlott a feltörekvő piaci részvényalapokba a 13. héten. A dolgok mélyére ásva azonban már koránt sem olyan optimista a kép, hiszen egyetlen alapkategória okozta a rég nem látott tőkebeáramlást, miközben a többiek a 7 százalék feletti felhúzás ellenére nem tudtak a saját árnyékukon átlépni.

Az amerikai pénzügyminiszter bejelentéseinek hála a 13. héten is kitartott a feltörekvő piacokon az optimista hangulat, az MSCI Emerging Market index pedig ennek megfelelően három hét alatt majdnem 23 százalékot emelkedett. A befektetők úgy látszik most már nem akartak kimaradni a jóból, hiszen az elmúlt hetek iránykeresése után a feltörekvő piaci részvényalapokba összesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés