Előfizetői tartalom

Möbius: vegyük már észre a vételi jeleket

Portfolio
A világon mindenhol nagyon alacsony szinten van a befektetők kockázatvállalási hajlandósága, azonban már találhatunk olyan szereplőket, akik éppen a bizonytalanságban látnak lehetőséget. Ide tartozik Mark Möbius is, aki a feltörekvő piacokkal kapcsolatban már régóta hangoztatja, hogy emelkedésnek kell következnie. Véleménye szerint Kína lehet a legjobb befektetés a mostani környezetben, hiszen minden szükséges intézkedést megtesz a kormány a magas, 7-8 százalékos gazdasági növekedés fenntartásáért, miközben a vállalati mérlegek is sokkal tisztábbak, mint fejlett piacokon.

Az alapkezelők többsége egyelőre nem mer túlságosan nagy kockázatokat felvállalni, mivel félnek az esetlegesen nagyobb mértékű tőzsdei zuhanásoktól, azonban ez nem mondható el a Templeton Asset Management feltörekvő piaci gurujáról, Mark Möbiusról, aki az ázsiai piacon már a tartós bikapiac jeleit véli felfedezni - írja a Wall Street Journal. "Most van a legkiválóbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés