Előfizetői tartalom

Az ország után a bankokon a sor - az OTP már spekulatív

Portfolio
Magyarország adósságállományának hétfői és keddi leminősítése után várható módon a Standard & Poor’s és a Moody’s is magyarországi bankok leminősítéséről döntött. Az S&P "BBB"-ről "BB+"-ra rontotta az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank osztályzatát, amely már a befektetési szint alatt van, és spekulatív kategóriának számít. Ez követően a Moody’s összesen nyolc magyarországi bankot minősített le.

Kapcsolódó cikkünk2009.03.31 12:24 Leminősített minket a Moody´s is! - Viccesen reagált a forint (2.)2009.03.30 15:42 Leminősített minket az S&P - esik a forint! (2.)A Moody’s "A3"-ról Baa1-re" módosította az OTP Bank, az OTP Jelzálogbank, a CIB Bank, a K&H Bank, az MKB Bank, az Erste Bank, a Budapest Bank és az MFB hosszú futamú devizabetéti besorolását, valamint "Aa1"-ről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés