Előfizetői tartalom

Enyhült a sokkhatás a vállalati szektorban

Portfolio
A magyarországi gazdálkodó szervezetek 2009 márciusában kedvezőtlennek ítélik lehetőségeiket, a következő fél évre szóló pesszimizmus főként az európai gazdasági teljesítménymutatókkal, a bizonytalan üzleti és működési kilátásokkal, a kereslet radikális visszaesésével, a külkereskedelmi forgalom gyors és nagyarányú csökkenésével hozhatók összefüggésbe. Márciusban a konjunktúra-mutatók valamelyest szelídültek, a vállalatokat ért októberi sokkhatás oldódni látszik - derül ki az ECOSTAT márciusi konjunktúra jelentéséből.

Az ECOSTAT TOP-100 nagyvállalati konjunktúra indexe 2009. márciusában 53.2 százalék, az előző hónaphoz képest 3.6 százalékkal emelkedett. A hazai multinacionális vállalatok üzleti várakozásait számszerűsítő havi indexek október óta szélsőségesen ingadoznak, a gazdasági kilátások rosszabbodásával az utóbbi félévben tendenciájuk erőteljesen csökkent. Márciusban némi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés