Előfizetői tartalom

Lesz még itt zuhanás, de akkor zsákolni kell

Portfolio
Jelenleg csak egy átmeneti felpattanásnak vagyunk a tanúi a Schroders feltörekvő piaci stratégája szerint, a közeljövőben viszont a kedvező fundamentumok miatt már érdemes lehet megfontolni a bevásárlást. A feltörekvő piacok a világgazdaság motorjai lesznek a következő két-három évben, a magasabb növekedéssel pedig nagy a valószínsége, hogy a fejlődő országok részvényei felülteljesítők lesznek. A legjobban Kína áll, hiszen a kormány kezében minden eszköz adott a magas gazdasági növekedés fenntartásában, a szükséges pénzek pedig a hatalmas devizatartalékok miatt hitelfelvétel nélkül is elérhetők.

A befektetőknek érdemes felülsúlyozniuk a feltörekvő piacokat, a következő években ugyanis a világgazdaság növekedésének motorját ez a piac jelenti majd, azonban nagy valószínűséggel nem ez a legjobb időpont a beszállásra, hiszen komoly rallit láthattunk az elmúlt egy hónapban - fejtette ki véleményét a Schroders veterán portfólió-menedzsere a Reutersnek. A 11 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés