Előfizetői tartalom

A zavarosban akar halászni az óriás

Portfolio
A lehető legjobb időzítéssel indította el új, másodlagos alapok alapját a Goldman Sachs a piaci elemzők szerint, a borongós piaci környezetben ugyanis nyomott árfolyamokon vásárolhatja meg az intézményi befektetők befektetési jegyeit. Utóbbi szereplők közül többen jelezték, hogy meg kívánnak szabadulni a még korábban vásárolt magán-tőke társaságokba fektető alapok jegyeitől, azonban a vérszegény piacon alig akadt vásárló.

A Goldman Sachs-nak az újonnan meghirdetett másodlagos alapok alapjába 5.5 milliárd dolláros tőkét sikerült bevonnia, ami a valaha volt legnagyobb ilyen típusú alapnak számít. A GS Vintage V alap már létező befektetési alapok jegyeit fogja megvásárolni, amivel pótlólagos likviditást tud nyújtani a másodlagos piacon. Az alap létrehozására azért volt szükség, mivel számos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés