Előfizetői tartalom

Vállalatrészek eladása lenne a megoldás?

Portfolio
A fokozott készpénzszükséglet miatt a vállalatok jelentős hányada vállalatrészek eladásában gondolkozik - derül ki az Ernst & Young legfrissebb felméréséből. A zsúfolt eladói piac és a szűkös időkeretek miatt azonban a megszokott tranzakciós normák már nem alkalmazhatóak. Az eladói oldalról kreatívabb megoldásokra, gondosabb felkészülésre, határozottabb döntésekre és nagyobb fokú rugalmasságra van szükség.

A nehéz gazdasági helyzet következtében a cégeknek most elsősorban likviditásra van szükségük a saját mérlegük megerősítésére, az esetleges akvizíciók finanszírozása vagy a tartozások kiegyenlítése érdekében. Az Ernst & Young “Értékteremtés a vevői piacon" című globális felmérése szerint ennek biztosítására a megkérdezett vállalatok több mint fele (53%) gondolkozik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés