Előfizetői tartalom

Márpedig a deviza kockázatokat kezelni kell

Portfolio
Az elmúlt közel egy évben tapasztalt devizapiaci mozgások jelentős, nem várt hatást gyakoroltak a vállalkozások eredményeire. "A tudatos devizakockázat-kezelés a cégek létérdeke, ennek nem megfelelő kezelése pedig nem várt pénzügyi és adókockázatokat generálhat a társaságoknál" - véli Kalocsai Zsolt, az RSM DTM Hungary vezérigazgatója.

Ez elmúlt közel egy évben tapasztalt devizapiaci mozgások jelentős, nem várt hatást gyakoroltak a vállalkozások eredményeire. A 2008. augusztusától kezdődő forintgyengülés sok vállalkozást ért felkészületlenül, s a forint euróval szembeni, 9 hónap alatti 35 százalékos leértékelődése mellett tovább növelte a problémát a hazai deviza kiszámíthatatlan árfolyamingadozása....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés