Előfizetői tartalom

Soha nem látott összegeket ígér a bankoknak Európa

Portfolio
Bankmentő csomagoktól hangos az európai sajtó immár lassan fél éve, az EU tagállamai sorra jelentik be bankjaik megtámogatására életre hívott különféle programjaikat. Az Európai Bizottság adatai szerint az elmúlt hat hónapban összesen csaknem háromezer milliárd euró összegű banktámogatásról intézkedtek a tagállamok, ennek azonban csak egy töredéke jelent kézzel fogható segítséget a pénzintézetek számára, nagyobbik része ugyanis olyan garanciakeret, amelyet talán soha sem fognak lehívni. Magyarország a még fel nem használt, 300 milliárd forintos tőkejuttatással és az 1,500 milliárd forintos garanciakerettel szerény helyet foglal el a bankmentő országok sorában, igaz, a visegrádi országok közül eddig egyedüliként kérte az Európai Bizottságtól ennek lehetőségét. Az EU-s jóváhagyáshoz nem kötött állami hitelt viszont már adott nálunk a kormány három banknak az elmúlt hetekben, megerősítve ezzel az OTP, az FHB és az MFB hitelezési tevékenységét.

Kapcsolódó cikkünk2009.03.25 18:21 400 milliárd forintos hitelt kap az államtól az OTP2009.04.14 11:40 170 milliárdos állami hitelt kap az MFB is (2.)Brüsszel áldására várva Az egyes intézkedési csomagoknak összhangban kell állniuk az európai uniós szabályozással, így még mielőtt azok életbe lépnének, az Európai Bizottságnak is áldását kell adnia rájuk. A brüsszeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés