Előfizetői tartalom

Jót akartak, de alaposan ráfáztak

Portfolio
Nem érte meg az amerikai befektetőknek az elmúlt öt évben aktívan kezelt befektetési alapot választani, hiszen a válság miatt többségük a referenciaindexet alulteljesítette. Érdekes módon az alulteljesítés nem csak a részvényalapokat, hanem a kötvényalapokat is érintette, sőt még a feltörekvő piaci alapok között is többségben voltak az alulteljesítők.

A Standard & Poor’s egyik legfrissebb elemzése szerint azok a befektetők, akik aktívan kezelt (magas kapitalizációjú részvényekbe fektető) befektetési alapokat választottak 70 százalékban rosszabbul jártak az elmúlt öt év teljesítményeit megnézve, mintha egy egyszerű S&P indexet követő alapot vásároltak volna - írja a Wall Street Journal. Általános körülmények között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés