Előfizetői tartalom

Elképesztő fordulat: már nem aggasztja az embereket a válság

Portfolio
A globális részvénypiacokon eluralkodó hurráoptimizmusnak köszönhetően tavaly december óta nem látott tőkebeáramlásnak lehettünk részesei a múlt héten a feltörekvő piaci részvényalapoknál. A 3.7 milliárd dolláros pluszból pedig hónapok óta először minden alapkategória ki tudta venni a részét, például a hazánkat is magában foglaló EMEA régióba is 100 millió dollárnyi friss tőke érkezett. A befektetők egyre inkább kezdik elhinni, hogy Amerika túljutott a mélyponton, ami egyrészt az alacsony kamatok, másrészt a fundamentumok miatt a feltörekvő piacokra irányítja a figyelmet.

Egyetlen hét alatt 8.3 százalékkal emelkedett az MSCI Emerging Markets index, a világ tőkepiacain kibontakozó optimista hangulat pedig jótékony hatással volt a feltörekvő piaci részvényalapok értékesítésére is. A várakozásoktól elmaradó amerikai GDP adat tehát nem tudta elkedvetleníteni a befektetőket, a fő iránymutató ugyanis bankok stressz tesztjei voltak, amik idő előtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés