FONTOS Minden eddiginél gyorsabban lehet fogyni ezekkel az új szerekkel, de van velük egy nagy probléma
 
Előfizetői tartalom

Előállt a pénzügyminiszter a farbával - Izgulhatnak a német bankok

Portfolio
Ígéretéhez híven a hét elején bemutatta törvényjavaslatát a német pénzügyminiszter a "rossz bank" koncepcióval kapcsolatban. Angela Merkel kormánya szerdán tárgyal a tervezetről, amely szerint toxikus eszközeiket garantált kötvényekre cserélhetnék az önkéntes alapon erre jelentkező német bankok. Általános vélemény, hogy a tervezet a költségvetésnek jóval kedvezőbb, mint a bankok számára.

A pénzügyminiszter javaslata szerint a pénzügyi intézmények a toxikus eszközeiket azok könyv szerinti értékének 90 százalékán helyeznék el néhány "rossz banknál", majd ugyanezen az értéken eladhatnák őket, az állami garanciáért cserébe pedig díjat fizetnének. Ezen felül a bankok állnák a diszkontált könyv szerinti érték és a valós, könyvvizsgálói érték közötti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés