Előfizetői tartalom

Tömegével puskázzuk el a jobbnál jobb lehetőségeket

Portfolio
Áprilisban a kedvező piaci környezet hatására megint jól teljesítettek a hazai befektetési alapok, azonban ez nem látszódott meg az értékesítési adatokban, az ügyfelek tőkekivonása ugyanis 62 milliárd forintot tett ki. A kezelt vagyon 12 milliárd forintos csökkenés után 2,479 milliárd forinton állapodott meg, a körülmények ismeretében pedig arra lehet számítani, hogy csak lassabban indulhat meg a vagyon emelkedése. A következő időszakban optimizmusra adhat okot, hogy az ingatlanalapokat sújtó tőkekivonási hullám csillapodni látszik, a 41 milliárd forint 85 százalékára ugyanis még tavaly adtak be visszaváltási megbízást.

A hazai befektetési alapok vagyona áprilisban 12 milliárd forinttal 2,479 milliárd forintra csökkent a BAMOSZ legfrissebb adatai alapján, az előző hónaphoz hasonlóan pedig most is a befektetéseken elért hozamok nagyon sokat jelentettek. A 90 forgalmi napos teljesítési határidő lejártával az ingatlanalapoknál már láthatóvá vált a korábban beadott visszaváltási megbízások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés