Előfizetői tartalom

Ki bántotta a K&H tulajdonosát?

Portfolio
A K&H Bank belga anyabankja, a KBC szerdán arra kérte a belga tőzsdefelügyeletet, a CBFA-t, hogy függessze fel részvényeinek kereskedését. Ennek oka az volt, hogy több belga sajtóforrás értesülése szerint az állam harmadszor is segítséget nyújthat a társaságnak. A piaci pletykák hatására kedden több mint tíz százalékot zuhantak a bank részvényei.

A pénzintézet nem kommentálta azokat az értesüléseket, miszerint küszöbön áll egy harmadik állami mentőcsomag a bank jelzálog-hitellel fedezett értékpapírjain bekövetkezett, egymilliárd euróra rúgó veszteségeinek kompenzálása végett. A pénzintézet eddig októberben ill. januárban összesen 5.5 milliárd eurós mentőcsomagban részesült a belga szövetségi kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés