Előfizetői tartalom

Most a kicsinyeken a sor: jut még nekik a tavalyi pénzből

Portfolio
Még 109.6 milliárd dollár áll a bankok rendelkezésére a tavaly ősszel elindított 700 milliárd dolláros TARP elnevezésű pénzügyi mentőcsomagból - jelentette ki szerdán egy bankvezetőknek szervezett találkozón Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszter. Mint kiderült, ezért a maradék összegért az 500 millió dollárnál kisebb eszközértékkel rendelkező bankok jelentkezhetnek tőkehelyzetük javítása céljából.

Emellett a forrás mellett Geithner azokra a pénzekre is számít, amelyeket a nagy befektetési bankok - többek között a Goldman Sachs - minden bizonnyal a közeljövőben fognak visszafizetni a kormánynak. Összegük a kormányzati tisztségviselők becslése szerint egy év alatt 25 milliárd dollárt érhet el. Geithner azt is kijelentette: megemelik a kérhető összeg határát, így ezentúl...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés