Előfizetői tartalom

Roppant kínos: a dühös ügyfelek kérdőre vonták a sztárt

Portfolio
Az év eleje óta 17 százalékos veszteséget hozott össze az egyik leghíresebb fedezeti alap kezelő, James Simons egyik alapja, néhány befektető pedig kérdőre vonta a vezetőt, hogy hogyan fordulhatott elő ilyen eset az elmúlt két hónap raliját látva. Simons szerint az alap teljesítménye azért alakult rosszul, mivel alacsony kockázatú, amerikai részvényekbe fektetett be, miközben a rali elsősorban a magas volatilitású papíroknak volt köszönhető.

A világ egyik legnagyobb fedezeti alapját, a Renaissance-t vezető James Simons-t több befektető is kérdőre vonta, hiszen az egyik intézményi befektetők számára fenntartott alap (Renaissance Institutional Equities Fund, RIEF) az év eleje óta 17 százalékos veszteséget halmozott fel, miközben egy szintén általa vezetett másik alap 12 százalékos nyereséget hozott - írja a Wall...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés