Előfizetői tartalom

OTP: egy korszak véget ért - Drámai profitcsökkenés várható

Portfolio
Bár a legnagyobb magyar banknál valószínűleg erősen korlátozott azon szakemberek száma, akik örömteli nosztalgiával tekintenek vissza a Gyurcsány korszakra, s nem sok (pozitív) korreláció fedezhető fel a volt miniszterelnök tevékenysége és az OTP értéke között, de a profitvárakozások alapján pre Gyurcsányi időkbe zuhant vissza az OTP eredményessége. A profitabilitást természetesen nem a miniszterelnök távozása rengette meg, hanem az, hogy egy korszak véget ért a kelet-európai bankszektorban. Ahogy letűnt egy politikai korszak, úgy letűnt egy üzleti modell is a régióban.

A Portfolio.hu által megkérdezett 10 elemző nagy vonalakban arra számít, hogy megfeleződik az OTP eredménye. Attól függ, hogy melyik számot nézzük, ez bizony a 2003-2004-es szint. Az elemzői várakozások alapján a korrigált nettó eredmény 33,2 milliárd forint lesz csak az első negyedévben (konsz, IFRS). Még jó, hogy ezt nézzük, hiszen a normál eredmény csak 24,1 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés