Előfizetői tartalom

Nagy a titkolózás, de tudjuk: szabadulnak pénzüktől a bankok

Portfolio
A válság kezdete óta a legnagyobb összeg kerülhet vissza az amerikai államkincstárba, amennyiben megvalósul a Goldman Sachs, a JPMorgan Chase és a Morgan Stanley terve, mely szerint 45 milliárd dollárt fizetnek vissza a 700 milliárd dolláros TARP program keretében kapott kormányzati összegekből. Az ügy részletei egyelőre nem publikusak, a Fed vizsgálja ennek lehetőségét.

A három New York-i székhelyű banknak az összeg visszafizetéséhez még meg kell szereznie a Fed jóváhagyását is. Az ügy nem publikus, ezért sem a bankok, sem a Fed nem kívánt nyilatkozni róla. Az érintettek célja, hogy megszabaduljanak azoktól a kötöttségtől (vállalatvezetők juttatásai és megválasztásuk), amelyeket a támogatás igénybevételéhez februárban kötött állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés