Előfizetői tartalom

Vége a válságnak, vagy jön a feketeleves - Mit mutatnak a jelentések?

Portfolio
2009 eleje már jobb volt, mint a tavalyi év utolsó hónapja, legalábbis a magyar pénzintézetek anyabankjainak eredményessége szempontjából - derül ki a Portfolio.hu számításaiból. A külföldi anyabankok többsége a múlt héten tette közzét első negyedéves gyorsjelentését, így lehetővé vált az adatok összevetése. Öt külföldi anyabank, az osztrák Erste, a CIB-anyabank olasz Intesa, a K&H-tulajdonos belga KBC, az osztrák Raiffeisen International és az UniCredit összehasonlításából az Erste került ki győztesen, ugyanis az osztrák bank eredményessége csökkent legkevésbé egy év alatt.

Profitalakulás: sok függ a céltartalékoktól Az első helyen végzett Erste csoport nettó profitja az előző év azonos időszakához képest 26.5 százalékot esett, és 232 millió euró lett, ami azonban már sokkal barátságosabb, mint az előző negyedév eredménye. Utóbbi hosszú idő után először tetemes, 603 millió eurós veszteséget jelentett a bank számára, ám ebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés