Előfizetői tartalom

OTP: van sapka, nincs sapka

Portfolio
Több fronton volt kivételesen barátságtalan környezet az első negyedévben, azonban a második negyedévben már lényegesen kellemesebbek a külső körülmények - mondta Urbán László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese a társaság mai eredmény utáni sajtótájékoztatóján. Mint ismeretes a bank 43,3 milliárd forintos korrigált eredményt tett közzé. A bank nem tartja indokoltnak, hogy módosítsa 150 milliárdos éves eredménytervét.

A szakember beszámolt arról, hogy több egyszeri eredménytétel érintette. A visszavásárolt kötvényeken elért eredményt csökkentette a többlet adófizetés, amely a külföldi leányok forintgyengülés miatti MSZSZ felértékelődéséből fakad (s javítja a tőkemegfelelést), s egy másik jelentős tétel, hogy bizonyos pozíciókat nem sikerült lezárni, ezek átkerültek a mérlegbe....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés