Előfizetői tartalom

A nyugati bankok támogatták kelet-európai leánybankjaikat - eddig

Portfolio
A fenti alcímmel jelent meg egy cikk a héten a tekintélyes brit The Economist hasábjain. A szerző szerint amennyiben bankválságra kerül a sor, Lettország nem igazán fogja átugrani a lécet. A legrosszabb forgatókönyvet figyelembe véve 10 milliárd dollár lehet a nyugati bankok és leányaik vesztesége a kis balti országban, ami nagyjából megfelel egy átlagos befektetési bank leírásainak a tavalyi év egyik rossz negyedévében. Ekkora összeg nem fogja megrengetni a nyugati bankokat, s bár a fertőzés kockázata továbbra is fennáll, mi nem vagyunk lettek, az IMF minket is megsegített, és még az anyabankok is állandó támogatásukról biztosítottak minket.

Kapcsolódó cikkünk2009.06.12 09:20Lettország megmenekül az államcsődtől? (2.)Lettország jelenleg is elszánt küzdelmet folytat, hogy megvédje valutáját, melyet nem szabad feladnia. Ez a harc bizony emlékeztet minket a régió többi országának vesztére, amikor is a devizák gyors leértékelődése elég nagy galibát okozott a devizában eladósodottaknak.Kapcsolódó cikkünk2009.06.11...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés