Előfizetői tartalom

Végzett a Raiffeisen

Portfolio
Ma bejelentette a Raiffeisen Zentralbank (RZB), hogy sikeresen lezárult legújabb nyilvános részvénykibocsátása is, melynek keretében 500 millió eurónyi papírt jegyezhettek külső befektetők. Az RZB ezzel teljesítette néhány hónapja bejelentett, összesen 2.5 milliárd eurós, az osztrák állam által is garantált forrásbevonását.

A kibocsátás része annak a tőkeemelési sorozatnak, amellyel Tier1 mutatóját kívánta javítani a bank, a begyűjtött forrás ugyanis egy az egyben a Tier1 tőkébe kerül bele. Míg egy korábbi 750 millió eurós kibocsátás a meglévő részvényeseknek szólt, ezúttal külső befektetők biztosították a forrásokat, így kerülhette el ugyanis a bank, hogy korlátozza az Európai Bizottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés