Előfizetői tartalom

Devizahitelesek: oszlatná a PSZÁF a sötétséget

Portfolio
Vezetői körlevelet (nem kötelező érvényű ajánlást) adott ki a PSZÁF ügyféltájékoztatással kapcsolatos elvárásairól a hitelintézetek számára a devizaalapú hitelek törlesztésének változásával kapcsolatban, melyben azt kérik, tegyék átláthatóvá és részletessé a törlesztőrészletek emelését indokló közgazdasági és piaci okokat.

A bankoknak átláthatóvá kell tenniük forrásköltség-számításukat, a törlesztőrészletek alkotóelemeit, s kalkulátor, törlesztési tábla segítségével be kell mutatniuk a kamat és törlesztőrészlet emelkedésének okait - várja el a PSZÁF. A Felügyelet azt kéri, a bankok adjanak személyre szóló tájékoztatást az ügyfeleknek a könnyítés lehetőségeiről, futamidő-hosszabbítás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés