Előfizetői tartalom

Nem kell még az inflációval riogatni (ING)

Portfolio
Az ING csoport nemzetközi vagyonkezelője, az ING Investment Management szerint eltűnhetnek - a jegybankok és kormányok által - a tőkepiacoknak biztosított likviditás inflációs hatásai. A következő két-három évben az árak emelkedésének volumene a jegybankok által megcélzott szinteket jóval alul fogja múlni és megközelíti majd a zéró szintet. Ez a lehetséges forgatókönyv igen jelentős kihívást jelent majd a globális pénzügyi politika számára, hiszen a kamatszintek a vártnál is tovább maradhatnak a mostani extrém alacsony szinteken. A következőkben az ING sajtóközleményét közöljük.

A piaci vélekedések alapján a következő években újra jelentkező inflációs nyomás hátterében két ok áll. Egyrészt közismert az ún. hagyományos tétel a növekvő pénzkínálatról és az emelkedő infláció közötti ok-okozati összefüggésről. Másrészt a kormányok megugró eladósodottsága és a jegybanki mérlegek megingásának negatív hatásai ugyancsak inflációs nyomást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés