Előfizetői tartalom

Vérlázító, de jogos? - 3,200,000,000 forint ütheti markát a bankvezérnek

Portfolio
Több mint három milliárd forintnak megfelelő összeget tehet zsebre Stephen Hester, az állami többségi tulajdonnal rendelkező Royal Bank of Scotland (RBS) vezetője, amennyiben az általa vezetett bank részvényárfolyama megduplázódik. A bank egyik szakszervezete tiltakozott az állami tulajdonosnál a meglehetősen bőkezű jutalomcsomag ellen.

A 48 éves Hester a bank középtávú teljesítményterve alapján 4.8 millió részvényt kap, és 9.55 millió törzsrészvényre szóló opciót használhat fel a bank jó tőzsdei teljesítménye esetén, pontosabban ha a részvényárfolyamban a jelenlegi közel 35 pennyről 70 penny fölé emelkedik. A bankvezér éves munkabére, amelyet minden körülmények között kézhez kap, nagyjából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés