Előfizetői tartalom

Szegény bankot még az ág is húzza - Az adófizetők pénze bánja

Portfolio
További súlyos veszteségekre számíthat a válság során leggyengébb láncszemnek bizonyult német Hypo Real Estate bank. A jelzáloghitelezéssel foglalkozó pénzintézet vesztesége a második negyedben több száz millió euró lehet, amely a további nagyon magas céltartalék-képzés miatt következik be. Mivel a bank 90%-a immár a német állam tulajdonában van, a veszteséget jórészt a német adófizetőknek kell állniuk.

A Hypo Real Estate tavaly októberben csaknem csődbe ment, amikor is a likviditása egyik pillanatról a másikra láthatóan elpárolgott. A válság hatására a müncheni székhelyű bank mintegy 5.5 milliárd eurót vesztett eszközportfólióján. A bankot csak a német állam segítsége menthette meg: a tőkeinjekció most is folyamatosan halad, ebben a hónapban már csaknem 3 milliárd eurós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés